variante-logo-4

Povestea noastră!

„Educația dată tinerilor este un al doilea amor propriu.”
La Rochefoucauld

România, țara în care trenurile acumulează întârzieri de trei ani  în șase luni, țara în care cei mai mulți tineri sunt păsări călătoare, țara în care educația și mentalitatea sunt subiecte tabu și enigmatice.

România și tinerii ei!

România și viitorul ei!

România şi educația ei!

În tot acest amalgam de gânduri, fapte și acțiuni negative și neproductive, Mircea Barna împreună cu cei peste 30 de ani de experiență sportivă, umană și antreprenorială, bazându-se pe influențele pozitive ale Occidentului, plin de ambiție și dragoste pentru țara care i-a dat naștere şi i-a deschis ochii, pune bazele proiectului Împreună Pentru România Modernă.

Pasiunea şi iubirea pentru spaţial natal au pus bazele Asociaţiei Împreună pentru România Modernă. Călătorind şi trăind prin mai multe ţări dezvoltate, dar şi mai slab dezvoltate, cu o experienţă sportivă, manageriala, părintească, dar şi o empatie sinceră faţă de România, Mircea Barna schimbă cursul educaţiei tinerilor. Un proiect care vine în ajutorul tinerilor din toată ţara, un proiect de suflet pentru oameni de suflet, un proiect pentru dezvoltarea sportivă, economică, financiară, antreprenorială și personală a României de astăzi.

Deşi trăim în era tehnologiei, deşi copiii de nici 3 ani ştiu să folosească orice device pentru propriu amuzament, deşi telefonul face parte din îmbrăcămintea noastră, autoeducaţia, educaţia şi pregătirea tinerilor este la fel de anevoioasă, ca pe vremea vânătorilor – culegători.

Prietenul Google, ne pune la dispoziţie eoni de speakeri, traineri, oameni motivaţionali, cărţi, documentare, filme, citate, istorie, geografie, logică, psihologie, însă faptul că avem aşa de multă informaţie răspândită nu înseamnă că ne putem autoeduca corect şi calitativ. Deşi suntem mereu la1 click distanţă de orice întrebare, nelămurire, situaţie disperată sau fericită, deşi internetul vine şi ne pune pe tavă un întreg curcubeu de informaţii, putem observa cu maximă uşurinţă cum două articole despre acelaşi subiect, vin cu două percepţii diferite…

Trăim o realitate crudă! Facultăţile ne învaţă la nivel teoretic cum să luptăm în război, dar când ajungem pe câmpul de luptă, suntem la fel de pregătiţi ca şi copilul ce tocmai s-a născut…

Scopul fundamental al proiectului este transformarea României de astăzi în România Modernă    de mâine, iar valorificarea tinerilor este șansa noastră la dezvoltare şi mentalitate sănătoasă. Viitorul este o carte nescrisă, viitorul este suma faptelor pe care le facem acum, viitorul este puterea noastră de a transforma România într-o țară modernă, culturală, sportivă și de succes!

Avem nevoie de educaţie, avem nevoie să ştim de unde să începem, avem nevoie să fim capabili să discernem informaţiile sănătoase, de cele nesănătoase. Avem nevoie ca tinerii din Ro, să prindă curaj şi încredere în ei. Haideţi să ajutăm, haideţi să punem mâna de la mână şi să dovedim că putem face o schimbare, că putem să educăm non-formal tinerii din Ro.

Puterea este în noi!

Share it!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email